Αντίπαρος

ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ


Η Αντίπαρος ή Ωλίαρος (δασώδης τόπος), όπως ονομαζόταν στην αρχαιότητα, βρίσκεται στο κέντρο των Κυκλάδων και σε απόσταση αναπνοής (1 ν.μ.) από την Πάρο. Ένα νησί που διατηρεί το παραδοσιακό του χρώμα, παραμένει ανέγγιχτο από τον μαζικό τουρισμό και περιμένει να το ανακαλύψετε. 
Το χωριό (λιμάνι), που ονομάζεται «Κάστρο» οφείλει το όνομά του στα ερείπια του κάστρου του 14ου αιώνα που βρίσκεται κοντά στην κεντρική πλατεία. Μικρά καταστήματα με σουβενίρ και ταβέρνες βρίσκονται στην παραλία του λιμανιού και στον κεντρικό πεζόδρομο της χώρας που οδηγεί στην  πλατεία του χωριού με τα μπαράκια κυκλικά, για το ποτό σας το βράδυ. 
Υπάρχουν δυο τράπεζες στο νησί και ΑΤΜ και δύο πρακτορεία ταξιδίων.

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ


Στο λόφο του Αη Γιάννη, σε υψόμετρο 177 μ. από τη θάλασσα, βρίσκεται  το φημισμένο σπήλαιο της Αντιπάρου, με τον εντυπωσιακο θόλο στην είσοδό του καθώς και πλούτο από σταλακτίτες που θεωρούνται από τους αρχαιότερους της Ευρώπης και ιδιαίτερα μορφολογικά χαρακτηριστικά.

Οι επιγραφές που βρίσκονται σ΄ αυτό δείχνουν ότι ήταν γνωστό από την αρχαιότητα. Βγαίνοντας από το σπήλαιο βρίσκεται ο Άη Γιάννης ο Σπηλιώτης, την παραμονή της γιορτής του οποίου γίνεται μεγάλο πανηγύρι στο νησί.

.

ΔΕΣΠΟΤΙΚΟ


Το Δεσποτικό βρίσκεται σε απόσταση 1 ν.μ. απο τη νοτιοδυτική ακτή της Αντιπάρου, αντικρίζοντας τον οικισμό του Αγίου Γεωργίου. Είναι ένα ακατοίκητο νησί όπου οι αρχαιολογικές ανασκαφές έφεραν στο φώς ένα σημαντικό Ιερό του Απόλλωνα.
Το αρχαίο όνομα του νησιού είναι Πρεπέσινθος και κατα την αρχαιότητα το βορειοανατολικό του άκρο,όπου βρίσκεται το Ιερό ήταν ενωμένο με το Τσιμηντήρι το μικρό νησάκι που βρίσκεται κοντά στον Άγιο Γεώργιο, όπου βρέθηκαν τοιχία και 4 πρωτοκυκλαδικοί τάφοι.
Το καλοκαίρι υπάρχει καραβάκι απο την προβλήτα του Πιπίνου που θα σας πάει στις θαλάσσιες σπηλιές και στην μοναδική παραλία Λιβάδι του Δεσποτικού.

ΑΙΤΗΜΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

Ελέγξτε τη διαθεσιμότητά μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δείτε τις προσφορές μας

Επωφεληθείτε και απολαύστε το νησί της Αντιπάρου!

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

2284025305
6973403231

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ